Cum am scăpat de pete pigmentare (melasmă) cu peeling “Cosmelan”

După ce am avut probleme cu acneea timp de 10 ani, când în sfârșit am scăpat de ea, am rămas însărcinată și a apărut melasma (petele pigmentare).

Înainte de tratament

Una dintre cauze este sarcina: am citit sute de articole în care se plângeau tinerele mămici de această problemă, dar cred că 90% dintre ele au scăpat total de ea la câteva luni de la naștere. Eu nu! “Linea nigra” (dunga neagră de pe burtica de gravidă) a dispărut la aproximativ două luni de la naștere, dar petele pigmentare doar s-au atenuat puțin… foarte puțin.

A doua cauză este soarele. Cum vine vara, cum apar și petele. Am folosit SPF 50+, dar degeaba… probabil nu degeaba, dar nu într-atât încât să am o față normală. Atât îmi doresc: o față normală!!!!

Singurul tratament care m-a scăpat complet de pete pigmentare (melasmă) este peeling-ul “Cosmelan”.

Am mers la dr dermatolog Andrei Riciu (în Pitești), care mi-a prezentat kit-ul Cosmelan, ce consta într-o mască (peeling-ul propriu zis) și 3 creme: una care conține acizi similari peeling-ului ce se aplică în cabinet, o cremă emolientă și o cremă de protecție solară ridicată (SPF130). Mi-a aplicat în maxim 10 minute peeling-ul, însă a trebuit să stau cu “masca” pe ten timp de 8 ore, deci a trebuit să merg pe stradă arătând destul de dubios.

Peelingul “Cosmelan” aplicat în cabinetul medicului dermatolog

Am aplicat apoi zi de zi celelalte creme incluse în kit, reducând la un moment dat frecvența întrucât am aplicat crema “peeling” foarte aproape de buze și nări și m-am ales cu niște răni foarte dureroase.

La o săptămână de la aplicarea peeling-ului Cosmelan

După o lună tenul meu arăta IMPECABIL. Așa cum nu îl mai văzusem de ani de zile și cum nu credeam să îl mai văd vreodată.

La două săptămâni de la aplicarea peeling-ului Cosmelan

M-am bucurat de “minune” vreo 2 luni pentru că imediat ce a venit vara și m-a văzut soarele (cu tot cu protecție SPF50) o mare parte din pete au revenit…

După o lună de la aplicarea peelingului Cosmelan

Încă mai sper să găsesc o soluție prin care să scap pentru totdeauna de această melasmă atât de enervantă!!!

Dezavantaje:

  • Este disponibil doar la câțiva medici dermatologi și are are un “super” preț: 2400 lei (cel puțin aici am găsit eu: în Pitești la Dr Andrei Riciu ( https://instagram.com/dr.riciuandrei?igshid=YmMyMTA2M2Y=) și în București la Dr Dana Bratu (https://instagram.com/dr.danabratu?igshid=YmMyMTA2M2Y=)).
  • Dacă nu ai grijă atunci când aplici tratamentul pentru acasă, se usucă excesiv buzele și zona din jurul nărilor, usturând foarte tare, ajungând chiar să sângereze.
  • Dacă te vede soarele fără SPF, totul este în zadar, petele revin.

Avantaje:

  • Efectele sunt imediate: după o săptămână deja se vedeau efectele, iar după o lună tenul era “coală”!!!
  • Nu e nevoie să stai foarte mult la clinică: doctorul aplică tratamentul în maxim 10 minute, apoi poți să mergi acasă (cu toată fața maro, pentru că trebuie să ții “minunea” 8 ore pe ten).
  • Nu doare ca tratamentele cu laser (am încercat și din acelea prin Londra și plângeam de fiecare dată).
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s